KAKO JE NASTALA MOBILNA IGRA TOLITI

Mobilna igra Toliti je že dosegljiva na App Store. Tukaj pa si lahko ogledate video in

pokukate v ozadje nastanka igre.

Ideja o nastanku mobilne igre je prišla iz ameriškega tekmovanja “Spelling (=črkovati)  Bee (=čebela) ”. Po daljši raziskavi trga smo pričeli z idejami o sami zgodbi, designu in tehnologijah, ki jih bomo uporabili. 

Publiki nismo želeli ponuditi “casual“ igro, saj jih je na trgu že ogromno, ampak igro z dodano vrednostjo. Poleg zabave smo izpostavili tudi poučnost. 

Glavna junakinja igre je čebela, za katero smo izbrali edinstveno ime – Toliti. Želeli smo, da je simpatična, prijazna in zelo radovedna.
Sodelovali smo z oblikovalko, katera je naše ideje o izgledu čebelice uresničila. Skicirala je tudi čebeljo vas, logo in detajle igre, ter vse to prenesla v računalniško obliko.

Ker verjamemo, da je zelo pomembno doseči “wow efekt“ pri igralcu smo raziskali ciljno skupino in njihove všečnosti. Odločili smo se, da v igro vpeljemo veliko barv, oblik, svetlobe in nekaj animacij.

Tako, prišel je čas za razvijanje igre. Cilj je bil razviti visoko kvalitetno igro, zato smo se poleg programiranja osredotočili tudi na design in animacije igre.

Veliko povdarka smo dali na čebelji svet, ter oblikovali čudovite pokrajine, skozi katere se boste podali z občudovanjem. 
Naslednja naloga je bila glasba in sound efekti. Igri smo dodali mirno glasbo, ki vas bo spodbujala k cilju. 
Na koncu pa smo se posvetili zadnjim popravkom, testiranjem, odpravljali smo še zadnje najmanjše napake in pripravljali Toliti za prave igralce.

 

Končno vam lahko razkrijemo, da igra Toliti že čaka na vas. 

Prenesi jo zdaj in se podaj v svet skritih besed.

  Nekategorizirano

0 Comments on this post

Leave a comment